Emalia jest materiałem wytwarzanym przez stapianie sproszkowanego szkła z podłożem. Jest wypalany za pomocą dodatków pigmentowych. Pokrycie elementów stalowych emalią chroni materiał podstawowy przed rdzą, nadaje wyrobowi przyjemną estetykę oraz gwarantuje zdrowie i bezpieczeństwo podczas użytkowania emalii w kuchni. Jego trwałość jest wynikiem wypalania w wysokich temperaturach (około 850 ° C). To nie tylko czyni go trwałym, ale także sprawia, że nadaje się do stosowania na każdej kuchence (w tym płyty indukcyjnej) i nadaje się do mycia w zmywarce.
Zastosowane kolory i kształty nadają im niesamowity wygląd. Kubki projektowane są w różnych kolekcjach, dlatego też każdy jest niepowtarzalny i wyjątkowy. Występują w różnych rozmiarach.
Dodatkowo to świetny pomysł na prezent pod choinkę. Jeżeli jeszcze nie masz podarunku dla bliskiej osoby, jest to ostatni dzwonek na dostawę przed Świętami.
A może sam sprawisz sobie odrobinę przyjemności? Gorąca czekolada, zimowa herbata czy grzane wino? Nieważne co wybierzesz. Wskakuj w swój fotel hamakowy, otul się ciepłym kocem i popijaj napój w ulubionym kubku.
Przepis na zimową herbatkę poniżej:
Kubek gorącej czarnej herbaty
2 plastry pomarańczy
1 plaster cytryny
plasterek imbiru
4 goździki
łyżeczka miodu
sok malinowy (opcjonalnie)
szczypta cynamonu
Do kubka z zaparzoną herabtą wrzuć owoce, wlej sok malinowy, miód, dodaj imbir, goździki oraz cynamon.
Pozwól, aby wszystkie smaki się „przegryzły”.
Herbata smakuje najlepiej po 5-10 minutach.
Życzymy Wam magicznej atmosfery podczas nadchodzących Świąt!